صفحه اصلی
دانش آموخته دانشگاه عنوان رساله شایسته تقدیر IEEE 1402 را کسب کرد
  • 13256 بازدید

مهدی قطبی ملکی، دانش آموخته دکتری برق - قدرت در چهارهمین دوره جوايز بخش ايران IEEE عنوان "رساله شایسته تقدیر" را کسب کرد.

مهدی قطبی ورودی سال 1395 دوره دکتر در رشته مهندسی برق-قدرت است، وی رساله خود را با عنوان «حذف بار ناحیه گسترده در مواجهه با پدیده بازیابی تاخیری ولتاژ ناشی از خطا FIDVR» به راهنمایی دکتر رضا محمدی و دکتر حمید جوادی تدوین کرده است.

پدیده بازیابی تاخیری ولتاژ یا FIDVR در شبکه هایی با ضریب نفوذ بالای بارهای موتوری در قالب کولرها پدیدار می‌شود که یکی از چالش‌های پیش روی شبکه‌های برق بشمار می‌رود. شبکه برق ایران نیز در فصول گرم سال و در مناطق جنوبی با این پدیده درگیر است.

درصورتیکه ولتاژ شبکه بخاطر ماهیت دینامیکی بارهای موتوری در سطح پایینی تثبیت شود، امکان آسیب رسیدن به تجهیزات شبکه و خروج ژنراتورها و ترانسفورمرها از مدار افزایش پیدا می‌کند. خروج این تجهیزات نیز شبکه را به سمت فروپاشی ولتاژی و خاموشی سراسری سوق می‌دهد.

برای مقابله با این پدیده، روش حذف بار هوشمندی در این رساله ارائه شده است که پس از جمع آوری اطلاعات از سطح شبکه، توانایی تشخیص موثرترین حذف بار جهت بازیابی سریعتر ولتاژ را دارا می‌باشد. روش پیشنهادی بگونه ای طراحی شده است که با قطع کمترین بار بتواند تهدید فروپاشی ولتاژی و خاموشی گسترده را برطرف کند. همچنین یکی از قابلیتهای دیگر روش حذف بار پیشنهادی، امکان پیاده سازی آن در شبکه های فعلی با تجهیزات موجود در شبکه است.

 

 

 

شایان ذکر است مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) که به اختصار به IEEE معروف است یک سازمان بین‌المللی حرفه‌ای و غیرانتفاعی است که هدف آن کمک به پیش‌برد فناوری به‌طور عام و حوزه‌های وابسته به مهندسی برق و کامپیوتر و زمینه‌های وابسته به‌طور خاص است. قدمت این انجمن به سال 1884 میلادی یعنی هنگامی که الکتریسیته به یکی از پدیده‌های اثرگذار زندگی بشر تبدیل شد، بازمی‌گردد. هم اکنون این مؤسسه بیش از 400 هزار نفر عضو در 160 کشور جهان دارد.

 

بخش ایران این موسسه در سال 1970 یعنی بیش از 40 سال پیش تأسیس شده است و با عضویت حدود 2500 نفر از نظر تعداد عضو در میان 10 بخش برتر منطقه هشتم IEEE (شامل اروپا، غرب آسیا و آفریقا) قرار دارد. بخش ایران بر عملکرد حدود 30 شعبه دانشجویی، میزبانی کنفرانس های ملی سالانه، رویدادها، نشست ها و کارگاه‌های آموزشی نظارت می‌کند. همچنین سالانه اقدام به معرفی اساتید و دانشجویان برجسته آموزشی و پژوهشی در زمینه مهندسی برق می‌کند.

افزودن نظرات