فرصت مطالعاتی در صنعت و جامعه

• جهت دهی به پژوهش‌ها
  • حل مسائل مهم کشور

الزامات

• برای متقاضیانی که از ابتدای سال 1398 دوره پیمانی یا رسمی ـ آزمایشی را آغاز می­‌کنند، گذراندن فرصت مطالعاتی در جامعه و صنعت الزامی است.
  • اعضای هیات‌عملی که 6 امتیاز از "طرح پژوهشی خاتمه یافته برون‌سازمانی" دارند، معاف از فرصت مطالعاتی هستند.
  • اعضای هیات‌عملی که 3 امتیاز از "طرح پژوهشی خاتمه یافته برون‌سازمانی" دارند، زمان فرصت مطالعاتی آن‌ها به نصف کاهش می‌یابد.
  • برای رشته‌‎هایی که امکان فرصت ندارند، هیات رئیسه شرایط جایگزین اعلام می‌کند.

شرایط عمومی

اخذ پذیرش از یک واحد عملیاتی
اخذ حکم ماموریت از دانشگاه
مدت اعزام:
  • اعضای رسمی آزمایشی (سه ماه تمام وقت - شش ماه پاره وقت)
  • اعضای پیمانی (شش ماه تمام وقت - دوازده ماه پاره وقت)
تمام وقت: 5 روز کاری در هفته و پاره وقت: 2 روز کاری در هفته
  • متقاضی برای استفاده از این فرصت مطالعاتی می­‌بایست حداقل دو سال سابقه عضویت هیات‌علمی فعال در دانشگاه داشته باشد. همچنین طبق آیین‌نامه استخدامی، می‌بایست در دو سال گذشته رکود علمی نداشته‌ ­باشد.

الزامات مربوط به متقاضی

• فرصت مطالعاتی تمام­ وقت:
    • حضور 5 روز در هفته در واحد عملیاتی
    • فعالیت کافی برای مشاوره و راهنمایی دانشجویان
  • فرصت مطالعاتی پاره ­وقت:
    • حداقل دو روز کاری در هفته در واحد عملیاتی
    • واحد موظفِ آموزشی به 0.6 کاهش می یابد.
    • جزییات نحوه حضور و سایر وظایف عضو هیات‌علمی با دانشکده/پژوهشکده توافق شود.
  • ارائه گزارش پیشرفت ماهانه به معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه

الزامات مربوط به واحد عملیاتی

• اولویت موافقت با واحدهای عملیاتی است که با دانشگاه تفاهم­نامه یا موافقت­نامه همکاری داشته باشند.
  • واحد عملیاتی می­‌تواند از طریق عقد قرارداد پژوهشی با دانشگاه یا اعلام کتبی به دانشگاه، به متقاضی فرصت، حق‌التحقیق پرداخت کند (بدون بالاسری)
  • واحد عملیاتی می­‌تواند عضو هیات‌علمی را به همایش­‌ها و کنفرانس‌های علمی بین‌المللی اعزام کند. (آدرس هم‌زمان واحد عملیاتی و دانشگاه در مقاله ذکر شود)
  • در ارتباط با مالکیت فکری نتایج حاصل از پژوهش‌­ها، براساس توافق­‌نامه یا قرارداد همکاری بین دانشگاه و واحد عملیاتی تصمیم‌گیری می‌­شود (اگر در این مورد تصمیم‌گیری نشود، مالکیت فکری متعلق به دانشگاه است)

اقدامات اجرایی دانشگاه

• دانشگاه، حقوق و مزایای عضو هیات‌علمی را مطابق با حکم استخدامی وی پرداخت می‌­کند
    • حقوق و مزایای مدیریتی قابل پرداخت نیست
  • به ازای هر 100 ساعت کار در واحد عملیاتی، یک امتیاز کار اجرایی به عضو هیات‌علمی تعلق می‌­گیرد.
  • معاونت پشتیبانی، مالی و مدیریت منابع دانشگاه حکم ماموریت را صادر می‌کند.

پایان فرصت مطالعاتی

• در پایان دوره فرصت مطالعاتی، ارائه گزارش کامل الزامی است.
    • حداکثر 3 ماه پس از پایان دوره
    • اعضای هیات‌علمی برای استفاده از فرصت‌ها یا ماموریت‌­های پژوهشی بعدی باید گزارش کامل از دستاوردهای فرصت مطالعاتی در جامعه و صنعت قبلی خود را در سوابق داشته باشند.
    • گزارش نهایی باید به تایید بالاترین مقام واحد عملیاتی یا جانشین ایشان برسد.